DE FRYSKE – PRIJSWINNENDE KAAS

De smaak van het Noorden hebben we nieuw in het assortiment, ‘Kaas zoals kaas ooit smaakte’
Vraag Germ naar deze heerlijke prijswinnende kaas en zeker weten dat je enthousiast bent.

Veel mensen die kennismaken met de Fryske vragen zich af waarom het bleker is dan de meeste kaas en toch zoveel rijker en romiger smaakt. Bij de Fryske gebruiken ze melk van grotendeels grasgevoerde koeien. Dat wil zeggen dat ze overdag niet alleen zoveel mogelijk buiten grazen, maar ’s avonds en in de winter opnieuw gras krijgen (of graskuil). Betere melk is dus smaakvollere kaas! Bij de Fryske geven ze de kaas rust, geen tovermiddelen om de kaas chemisch te verouderen. Voor de Stokâlde Fryske betekent dit dat we 18 tot 24 maanden geduld moeten hebben.

Geen kleurstoffen en e-nummers!
De Fryske heeft een kaaskleur. En die is bleker dan wat je gewend bent. Dat komt omdat andere kazen met kleurstof geler worden gemaakt. Bizar he? Dat doen wij dus niet (net zomin als het gebruik van andere e-nummers als conserveringsmiddel).

 

STOKÂLDE FRYSKE
Stokâlde Fryske won SUPER GOLD bij de World Cheese Awards 2019 en de Gouden Award bij het Concours International de Lyon in 2021.

ÂLDE FRYSKE
De kaas heeft SUPER GOLD gewonnen bij de World Cheese Awards 2022 en is daarmee derde van alle kazen ter wereld geworden.

BELEGERE FRYSKE
Belegere Fryske heeft in 2021 de zilveren award gewonnen bij het Concours International de Lyon. In 2022 viel de kaas ook goed in de smaak op de World Cheese Awards en wonnen we met de Belegere GOUD!

JONGE BELEGERE FRYSKE
Op de World Cheese Awards in 2022 heeft de Jong Belegere Fryske BRONZE gewonnen.