De Fryske maakt de allerlekkerste kaas, maar doet dat met een duidelijk doel: het duurzaam veranderen van het zuivelsysteem. Om te bewijzen dat het wél kan – kaas maken waar de natuur beter van wordt – zijn we zelf kaasmaker geworden. We zijn namelijk doeners, niet alleen maar roepers.
Samen met onze boeren roeien we vrolijk tegen de stroom in.
We gaan beter om met ons land en onze koeien.
We maken ambachtelijke kaas met geduld.
Hebben een eigenwijze eigen smaak.
En een aanstekelijk enthousiasme.
Door de Fryske te eten, steun je onze koppige poging om de zuivelwereld te bewijzen dat het wél kan: op zo’n manier kaas maken dat de natuur herstelt, de boer fatsoenlijk verdient en zowel de koe als de weidevogel gelukkig is.

STOKÂLDE FRYSKE
Oud 50+
1,5 tot 2 jaar gerijpt
Pittig oud
Vegetarisch
De Stokâlde Fryske, is ontzettend oud én lekker. Je herkent deze oude baas aan z’n donkere jas, krachtige smaak en flinke kristalvorming. Na rijping van anderhalf tot twee jaar is deze kaas nog steeds romig en verrassend goed snijdbaar.
Âlde Fryske
Oud 50+
1 jaar gerijpt
Krachtig oud
Vegetarisch
Kenmerkend voor de Âlde Fryske is de pittige, volle smaak en mooie kristalvorming. De kaas heeft minimaal een jaar gerijpt en is goed snijdbaar. Door de volle melk is de kaas nog steeds romig én dat maakt ‘m extra lekker.
Belegere Fryske
Extra belegen 50+
20-24 weken gerijpt
Romig belegen
Vegetarisch
Belegere Fryske is een krachtige kaas, vol en romig van smaak. Gemaakt van de volle melk van koeien die minstens de helft van het jaar buiten staan en veel gras eten. Dit is hoe extra belegen kaas hoort te smaken.
Jong Belegere Fryske
Jong belegen 50+
8-10 weken gerijpt
Jong & romig
Vegetarisch
Jong Belegere Fryske is een frisse, romige kaas met een zachte en unieke (na)smaak. Anders dan veel fabriekskazen in de supermarkt, heeft onze jong belegen Fryske wél smaak. Dat komt natuurlijk omdat onze koeien meer gras eten, meer buiten lopen in gezonder grasland en daardoor betere melk geven.
