Tips

Hoe bewaar ik mijn kaas?

Het voor u vers afgesneden stuk kaas wordt door ons verpakt in speciaal kaaspapier. Dit papier voorkomt uitdroging, aangezien het is voorzien van een plastic laagje. Wikkel de kaas na gebruik weer in het papier en bewaar het op een koele plaats. Dit kan in uw kelder zijn of in de koelkast. Als u de kaas een uur voor gebruik uit de koelkast haalt, zal deze op zijn allerbest smaken.

Hoe schaaf of snijd ik kaas nog soepeler?

De oplossing is simpel. Een goede kaasschaaf en deze op de juiste manier afwassen. De kaasschaaf komt bij veel mensen regelmatig in de vaatwasser terecht. Dit is echter slecht voor de levensduur van de schaaf. Elke kaasschaaf heeft een heel dun snijdgedeelte, die door de chemicaliƫn en de hitte in de vaatwasser vervormt. Afwassen met de hand verlengt de levensduur aanzienlijk.

Zuivellight

Bewust eten is een trend geworden. Steeds meer consumenten houden zich bezig met bewust en verantwoord eten. Voor deze bewuste eters hebben wij een heerlijk assortiment kazen: Zuivellight. Deze kazen bevatten 15% minder zout en tevens minder vet (35+). Tegelijkertijd doet de smaak zeker niet onder voor uw vertrouwde kazen. Zo kan bewust eten ook lekker zijn!

Zie ons assortiment voor de verschillende varianten kazen, vraag uw kaasboer Germ naar informatie of kom eens vrijblijvend proeven aan de wagen.